Proteinska večernja salata

Operite paradajz i mladi luk. Isecite paradajz na polovine i četvrtine. zavisno od veličine. Mladi luk iseckajte na tanke kolutiće. Prepolovite masline i isecite bosiljak na trakice.

Šnitu Originalog Proteinskog večernjeg hleba stavite na roštilj nekoliko minuta dok ne postane hrskava, zatim isecite na kockice. Pomešajte sve sastojke. Napravite preliv od maslinovog ulja, pesta, temeljica od povrćne supe i octa ili aceta balasamica. Dobro izmešajte i posolite i začinite paprom. Neposredno pre jela prelijte preliv preko salate, tako da hleb nije previše vlažan. Salata od Originalnog Proteinskog večernjeg hleba je izvrstan prilog za uspešnu zabavu uz roštilj.

Savet: Poslužite Vašu proteinsku slatu sa purećim prsima na žaru(150g). Sada imate obrok sa sledećim nutritivnim vrednostima: 305 kcal, 39,2 proteina, 12,1 masti, 4,1 ugljenih hidrata.

Sastojci za 4 salate:

- 140g Proteinskog večernjeg hleba
- 180g 8 malih paradajza
- 50g 1 mladi luk sa stabljikom
- 60g 6 masline
- 5g pesto
- 10g maslinovog ulja
- 20ml povrćnog temeljca
- 10 listića bosiljka
- 20ml octa ili aceto balsamico
- so, papar